Ga naar Content
Amsterdam

'Yogasnuiver' in de running voor woord van het jaar

28 november 2018, 14.15 uur · Aangepast 28 november 2018, 16.28 uur
Door: · Foto: Shutterstock

(AT5) Het woord 'yogasnuiver' dingt mee naar de prijs voor 'woord van het jaar'. Ook balanstrutje, blokkeerfries en selfieshopper staan in het lijstje. In totaal zijn er achttien woorden door het Van Dale genomineerd.

Yogasnuiver is als eerst genoemd door korpschef Erik Akerboom van de Nationale Politie. Hij doelde daarmee op mensen die doordeweeks ultragezond leven, maar in het weekend juist onverantwoordelijk omgaan met coke en xtc.

Lees ook: Purmerenders kiezen lelijkste woord van het jaar

Het woord selfieshopper is er een dat in het Verenigd Koninkrijk al langer voorkomt, en nu ook in het Nederlands ingeburgerd is. Het woord verwijst naar webshoppers die kleding kopen en dat dan één keer aandoen, alleen voor een selfie of een andere foto voor op sociale media. 

Andere 'kandidaten'
Ook de woorden balanstrutje (carrièrevrouw die te veel bezig is met balans tussen carrière en werk en daardoor niet kan doordringen tot de top van het bedrijfsleven), drankhangen (in je ondergoed met alcohol en snacks voor de buis hangen) en testosterontweet (in spierballentaal geformuleerde tweet) staan in de lijst.

De rest van de woorden zijn te vinden op de website van Van Dale. Stemmen kan nog! De stembus sluit op 17 december om 17.00 uur.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!