Ga naar Content
Noord-Holland

Purmerenders kiezen lelijkste woord van het jaar

30 november 2017, 20.50 uur · Aangepast 30 november 2017, 21.49 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

PURMEREND Papadag, duurzaam of genderneutraal: woorden die ervoor zorgen dat bij de meeste mensen de nekharen recht overeind staan. Het zijn drie van de tien genomineerde woorden voor de verkiezing Weg met dat Woord 2017.

Op de site van de organisatie kan vanaf vandaag gestemd worden op het woord dat je het allerergst vindt. NH Nieuws peilde in winkelcentrum De Eggert in Purmerend welk van de tien volgende genomineerde woorden daar de meeste weerzin opwekt.

De kanshebbers dit jaar zijn: Duurzaam, eigenlijk, genderneutraal, in je kracht staan, loverboy, papadag, shinen, soort van, stukje en super.

Pooier
Purmerenders moeten niets hebben van het woord loverboy. Als het aan hen ligt, wordt dat woord zo snel mogelijk geschrapt. "Het heeft helemaal niets met liefde te maken", zegt een man. "Dat heet grof gezegd gewoon pooier."

In het winkelcentrum hebben ze het sowieso niet op Engelse woorden. "Shit mag ook wel op de lijst", zegt een vrouw. "Laten we shinen vervangen voor doekoe", zegt een ander, "want dat hebben we allemaal nodig."