Ga naar Content

Haarlems kasrestaurant op parkeergarage wint prijs voor 'gedurfd horecaconcept'

De jongens van DeDAKKAS in Haarlem zijn in de prijzen gevallen. Tijdens de Entree Awards, die gisteravond werden uitgereikt in Amsterdam, ging het restaurant ervandoor met de Daredevil Award voor hun "gedurfde horecaconcept".

Het bedrijf op de zesde etage van de Haarlemse parkeergarage De Kamp heeft naast hun bijzondere locatie volgens de jury ook "mooie duurzame toekomstplannen".

Voor de opening, eerder dit jaar, ging NH Nieuws nog bij ze op bezoek.. 

'Foeilelijke' Haarlemse garage De Kamp wordt hippe spot - NH

Lees ook: Haarlemse Dennis ziet droom uitkomen: kasrestaurant geopend op parkeergarage

Bovendien waren ze erg te spreken over het enthousiasme van Jeroen Spek, Dennis de Waart en Victor van Veelen, die dit jaar via crowdfunding DeDAKKAS realiseerden. "Ondanks de nodige tegenslagen leidden hun durf en doorzettingsvermogen tot een project met een heldere visie en de bouw van een bijzonder transparant pand met gewaagde architectuur", zo schrijft de jury. 

Entree Awards
Entree Magazine, een horecablad dat iedere maand verschijnt, reikt ieder jaar de Entree Awards uit. Een vakjury van tien horecaprofessionals heeft alle nieuwe horecazaken en hotels onder de loep genomen en heeft in 14 categorieën prijzen uitgedeeld. 

Zaken gaan goed
Het restaurant, dat in juni zijn deuren opende, neemt in totaal ruim dertig parkeerplaatsen in beslag. Het duurde wel even voordat de gemeenteraad daarmee akkoord ging en ook de buurt moest nog even overtuigd worden door de plannen, maar inmiddels gaan de zaken goed.

Opknapbeurt
Naast het restaurant is garage De Kamp onlangs ook opgefleurd met een enorm muurkunstwerk. Sinds een paar maanden siert 'Mona Gaga' de gevel..

'Mona Gaga' siert de gevel van Haarlemse parkeergarage De Kamp - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH/Paul Tromp