Noord-Holland

Haarlemse Dennis ziet droom uitkomen: kasrestaurant geopend op parkeergarage

12 juni 2018, 20.29 uur · Aangepast 12 juni 2018, 21.02 uur

NH

HAARLEM - HAARLEM Dennis de Waart is best wel moe na vier jaar van overleggen en voorbereiden, maar vandaag is het voor hem en zijn compagnons eindelijk zover. Zijn restaurant DeDAKKAS opent de deuren, bovenop parkeergarage De Kamp in Haarlem. "Ik leef vandaag op koffie en complimentjes."

Ruim vier jaar geleden stond Dennis op het dak van de parkeergarage en wist het meteen. "Toen dacht ik wat zou het tof zijn als deze foeilelijke plek in Haarlem een toffe, gezellige plek zou kunnen worden", zegt hij. Hij deed ideeën op bij bijvoorbeeld Club 11 in Amsterdam en bij café's in Berlijn.

Zelf heeft hij een verleden binnen de architectuur, dus hij ziet of een pand geschikt is of niet. Maar ervaring binnen de horeca had hij nauwelijks, op een baantje in een spoelkeuken tijdens zijn jeugdjaren na. Dus breidde hij zijn team uit met mensen die daar wel wat meer ervaring mee hadden.

Parkeren
Het restaurant neemt in totaal ruim 30 parkeerplaatsen in beslag. Het duurde wel even voordat de gemeenteraad daarmee akkoord ging en ook de buurt moest nog even overtuigd worden door Dennis en zijn compagnons. De garage ligt namelijk midden tussen de huizen en dus vreesden de buren voor overlast. "We hebben de buurt er vanaf het begin af aan bij onze plannen betrokken", vertelt Dennis. "We hebben ze duidelijk willen maken dat we geen feesttent zijn waar keiharde muziek wordt gedraaid, maar dat het meer de sfeer van een strandtent heeft."

De kas
Dennis vindt het lastig om in één zin te omschrijven wat voor zaak DeDAKKAS precies is. "Mensen kunnen hier gewoon lekker koffie komen drinken en een krantje komen lezen. Maar ze kunnen hier ook lunchen en 's avonds dineren." Op het menu staan veel groenten, waarvan ze een deel ook op het dak zelf hopen te verbouwen.