Ga naar Content

Non-profit organisaties jagen naar de "beste match" op de Westfriese Beursvloer

Ruim vijftig non-profit organisaties uit de regio kregen vanmiddag een uur de tijd om matches te sluiten met Westfriese bedrijven. Door samenwerkingen met elkaar aan te gaan komen ze, zonder de portemonnee te trekken, tot oplossingen.

Non-profit organisaties uit de regio hebben vaak behoefte aan hulp op allerlei gebieden. Om deze partijen op een leuke en effectieve manier bij elkaar te brengen organiseert Vrijwilligerspunt voor de negende keer de Westfriese Beursvloer. Maatschappelijke organisaties presenteren hun vraag en zoeken naar het bedrijf met een passend aanbod. 

Opmerkelijke matches
Maar liefst 152 matches zijn er gemaakt. Zo is dorpskerk Opperdoes geholpen met een puincontainer om een oude toren af te voeren. In ruil mag de aanbieder aanschuiven bij een groot diner tijdens het dorpsfeest dat de kerk organiseert.

Maar er worden nog veel meer mooie deals gesloten: zo gaan de vrijwilligers van De Stille Rapers, die zwerfafval opruimen, op excursie bij een recyclingbedrijf. De meest opmerkelijke match is toch wel die van verzorgingstehuis Wilgaerden: hun wens om een rollator-reparatie-marathon te houden ging in vervulling.

Lees ook: Handelen met gesloten portemonnee tijdens eerste Hollands Kroonse Beursvloer

De allereerste match werd gemaakt door het Vrijwilligerspunt zelf: volgend jaar zal de Westfriese Beursvloer in Schouwburg Het Park plaatsvinden. Als tegenprestatie zal het Vrijwilligerspunt mensen inzetten bij het begeleiden van ouderen die naar een voorstelling gaan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws / Chantal Bos