Ga naar Content
Haarlem

Rottepolderplein gaat op de schop

15 november 2018, 13.36 uur · Aangepast 15 november 2018, 23.27 uur
Door: · Foto: ANP

Het Rottepolderplein, een verkeersplein uit de jaren zeventig, gaat flink op de schop. De minister trekt 30 miljoen euro uit voor de vernieuwing van het knooppunt waar de A9, A200 en N205 kruisen.    

Het Rottepolderplein is een van de oudste knooppunten van Nederland. Dagelijks staan mensen die van en naar hun werk moeten daar in de file. Dat komt omdat het verkeer elkaar onnodig veel kruist. De minister wil de verschillende verkeersstromen op het knooppunt van elkaar scheiden. Dat verbetert de doorstroming en de verkeersveiligheid.

Mooi vooruitzicht
Minister Van Nieuwenhuizen: "Het Rottepolderplein is een evergreen in de file-berichten. Het is een complex plein met veel invoegend en afslaand verkeer. We gaan aan het werk zodat we het toenemende verkeer tussen Amsterdam, Schiphol en Haarlem soepeler kunnen afwikkelen."
 
Naar verwachting gaat rond 2023 de schop in de grond. Vooruitlopend hierop worden tal van maatregelen genomen om de doorstroming op de korte termijn te verbeteren, zoals een aanpak om werknemers buiten de spits te laten reizen. 

Lees ook: Grote opknapbeurt N200 is begonnen Zoveel mogelijk werk tegelijkertijd

Bereikbaarheidsprogramma
De vernieuwing van Rottepolderplein maakt onderdeel uit van een groot bereikbaarheidsprogramma voor het hele gebied rondom Amsterdam (Metropool Regio Amsterdam). De regio groeit tot 2040 met 250.000 extra woningen. De minister heeft eerder dit jaar opdracht gegeven om samen met de regio in kaart te brengen hoe dit gebied tot 2040 bereikbaar blijft.