Ga naar Content
Haarlem

Geschrokken reacties op plan voor supermarkt op plek Bison Bowling

6 november 2018, 22.09 uur · Aangepast 26 november 2018, 11.40 uur
Door: · Foto:

Haarlemmers reageren geschrokken op het plan om een supermarkt op de plek van Bison Bowling te bouwen. Volgens de bedrijfsleider van de bowlingbaan zal het echter niet zo'n vaart lopen.

"We zitten in ieder geval nog tot de zomer van 2020 op de Orionweg", vertelt bedrijfsleider Marco Nedersigt. Ondanks dat de verhuizing pas over twee jaar gaat gebeuren grijpt het veel mensen aan. Op Facebook kan het nieuws op meer dan 1000 reacties rekenen. 

Lees ook: Bison Bowling in Haarlem-Noord gaat weg: plannen voor supermarkt

Mensen op straat houdt het verhuizen van de bowlingbaan ook bezig. "Ja jammer", vertelt een buurtbewoonster. "Het is wel een begrip in de buurt."

Tekst gaat verder onder de video

Supermarkt op plek Bison Bowling - NH

Te oud gebouw
De bowlingbaan moest wel verhuizen, het huidige gebouw is te oud. "Het pand is 50 jaar oud", vertelt bedrijfsleider Marco Nederstigt. "Dus de keuze is óf volledige renovatie waarbij het volledige pand tegen de vlakte moet en daar dus nieuwbouw realiseren." Of optie twee: "Verkopen en op een nieuwe locatie nieuwbouw realiseren."

Want het bowlingcentrum is geliefd. "Het is altijd gezellig hierzo", vertelt een ouder echtpaar. "Een hele gezellige groep. Ik denk dat wij al tussen de vijf en tien jaar hier komen."

Positieve reactie
Niet iedereen reageert negatief op het nieuws dat er een supermarkt komt. "Prima", vertelt een voorbijganger. "Voor mij is het wel gunstig."