Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Bison Bowling in Haarlem-Noord gaat weg: plannen voor supermarkt

6 november 2018, 11.20 uur · Aangepast 6 november 2018, 19.26 uur · Foto: Bison Bowling

Het bekende bowlingcentrum Bison Bowling in Haarlem-Noord gaat over een paar jaar weg. De nieuwe eigenaar wil een supermarkt, andere winkels en woningen op de locatie bouwen.

De gemeente Haarlem meldt deze plannen en staat positief tegenover de nieuwe bestemming. De eigenaren van Bison Bowling zijn met de gemeente in gesprek over een nieuwe, kleinere locatie voor het bowlingcentrum in Haarlem.

Bison is al decennialang hét bowlingcentrum in Haarlem en omgeving. Ook als filmlocatie is het wel eens gebruikt.

De gemeente juicht de komst van een supermarkt op die locatie toe omdat in de zogeheten Orionzone de komende jaren 600 woningen moeten worden gebouwd. Haarlem laat op deze plek dan ook een supermarkt toe. De locatie moet wel passen in het regionale detailhandelbeleid en omwonenden moeten niet te veel overlast krijgen van extra verkeer en leveranciers.

De Bison blijft nog zeker een paar jaar open. "Het loopt allemaal zo'n vaart nog niet", aldus het bedrijf. "Wij bowlen nog minimaal tot de zomer van 2020 aan de Orionweg, en de kans is groot dat dit nog met 1 of 2 jaar wordt verlengd.

Het bowlingbedrijf wil graag een nieuw pand kopen, omdat het huidige gebouw vijftig jaar oud is. "Zodra we weten waar we in Haarlem de komende 50 jaar onze strikes kunnen gooien, dan laten we jullie dat direct weten."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws / Roderick de Veen