Ga naar Content

Gapend gat tussen politiek en inwoners van Bergen

De gemeente Bergen luistert slecht naar haar inwoners en er is geen vertrouwen meer. Dat zegt inwoner Fred Vos, die helemaal klaar is met het gemeentebestuur.

Bij de aankomende Provinciale Statenverkiezingen doet een nieuwe politieke beweging mee: Code Oranje. De beweging bestaat uit een grote groep politici en actieve burgers. Zij willen een politieke agenda 'van onderop': want waar de politiek niet slaagt, nemen burgers het initiatief. NH Nieuws zet een aantal van dit soort initiatieven op een rijtje.

Vos en een aantal andere inwoners staan al jaren lijnrecht tegenover de politiek. Dit komt onder meer door grote bouwprojecten, die zonder te overleggen met de buurt worden aangekondigd.

Lees ook: Justitie doet strafrechtelijk onderzoek naar topambtenaar Bergen

"Je moet er maar zelf achterkomen wat er gaat gebeuren", zegt Vos. Als voorbeeld noemt hij het nieuwe centrum van Bergen. Inwoners waren het niet eens met het gemeenteplan. Na lang protesteren mochten ze zelf met een alternatief komen, maar dit werd door de gemeente afgewezen. "Als je merkt dat het geen zin heeft, doe het dan niet voor de bühne."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: