Noord-Holland

NL
V

Zeg maar 'hallo' tegen je winterjas: "Komend weekend onder de tien graden"

23 oktober 2018, 12.38 uur · Aangepast 23 oktober 2018, 12.53 uur · Foto: Shutterstock

Dat we de zomer achter ons hebben gelaten, is al een paar dagen duidelijk aan de temperatuur te merken. Vanaf vrijdag komt daar zelfs nog een flinke schep kou bovenop: het kwik zal tijdelijk niet boven de tien graden uitkomen.

Volgens weerman Jan Visser kunnen de winterjassen wel echt uit de kast nu. "De komende paar dagen nog niet hoor, dan zitten we zelfs boven wat normaal is voor deze tijd van het jaar", vertelt hij. "Maar vrijdag is het regenachtig en begint het al flink af te koelen."

Lees ook: Definitief einde aan warme periode: paraplu kan weer uit de kast

Zaterdag, zondag en maandag blijft het kwik dan ook onder de tien graden. Koud, maar niet uitzonderlijk, zo legt Jan uit. "Dat gebeurt wel vaker in oktober. En waarschijnlijk blijft het die frisse dagen wel droog, dus dat valt dan weer mee."

Korte duur
Wie hoopt dat het frisse weer doorzet en we richting winterse waarden gaan, komt van een koude kermis thuis. Na maandag lijkt het erop dat de temperatuur ook weer omhoog gaat. "Dan gaan we weer richting de 'normale' waarden", aldus de weerman. "Dus de winterdip is van korte duur."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!