Amsterdam

Geschrokken Martin Garrix reageert op pepperspray tijdens show: "Onbegrijpelijk"

20 oktober 2018, 14.06 uur

ANP
ANP

AMSTERDAM - (AT5) Deejay Martin Garrix zegt enorm geschrokken te zijn van het incident waarbij een aantal bezoekers van zijn concert onwel werd. Een nog onbekende toeschouwer spoot een busje pepperspray in het publiek leeg.

Amstelvener Garrix, echte naam Martijn Garritsen, laat dit weten via Twitter.

Daar klaagden bezoekers van zijn feest in de RAI afgelopen nacht dat er pepperspray werd gespoten. Hierdoor kregen mensen het benauwd, werd er flink gehoest en moesten verschillende bezoekers naar de ehbo-post. 

Lees ook: Ademklachten bij feestgangers ADE-concert Martin Garrix door 'traangas'

Bijzonder optreden
"Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die dit soort dingen doen", schrijft de wereldberoemde deejay. "Het team doet er alles aan om de veiligheid van alle bezoekers te waarborgen." 

Onderzoek
De brandweer, de organisatie van ADE en de politie hebben het incident in onderzoek. Geen van hen kan vertellen wat er gebeurd is en om welke stof het gaat. Het concert ging overigens gewoon door.

Volgens Garrix was gisteravond 'een van de meest bijzondere optredens ooit'. Vanmiddag mag Garrix nog een keer, maar deze keer is het een show voor alle leeftijden.


<div style="border-left: 5px solid #9dcc78; background-color: #dcf8c6; padding: 10px;"> <div><strong>💬 Whatsapp ons!<br /></strong>Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op <a href="https://api.whatsapp.com/send?phone=31630093003" target="_blank" rel="noopener"><strong>0630093003</strong></a>!</div> </div>