Sport

Wöber maakt zich geen zorgen: "Er komen nog voldoende wedstrijden"

19 oktober 2018, 17.38 uur · Aangepast 20 oktober 2018, 09.34 uur

NH Nieuws

AMSTERDAM - Ajacied Maximilian Wöber kijkt met vertrouwen naar de rest van het seizoen. De jonge Oostenrijker (20) wordt dit seizoen met regelmaat overgeslagen door trainer Erik ten Hag, maar heeft geduld.

Wöber zat vorige week op de bank bij Oostenrijk - Noord-Ierland (1-0) en speelde dinsdag de hele wedstrijd bij Jong Oostenrijk tegen Rusland (3-2). Met de winst plaatsten de Oosterijkse jongelingen zich voor de play-offs voor deelname aan het EK in 2019.

"Positief blijven"
Bij Ajax heeft de verdediger nog niet veel minuten gemaakt dit seizoen. Tegen Bayern München in de Champions League speelde hij echter uitstekend. Wöber: "Natuurlijk ben ik soms een beetje boos als ik lange tijd niet speel. Maar het gaat erom positief te blijven. Het heeft geen enkele zin om te gaan schreeuwen of rare tackles te maken op de training."

De verdediger maakt zich nog geen zorgen. "Er komen nog voldoende wedstrijden aan. In de Champions League, maar ook in het bekertoernooi. Je kan nooit een heel seizoen spelen met dezelfde mensen."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Ajax speelt zaterdag om 20.45 uur uit tegen sc Heerenveen. 

Lees ook: Tagliafico niet inzetbaar tegen sc Heerenveen