Ga naar Content
Gooi

Brute dierenmoord bij kinderboerderij: jongeren 'voetballen' met gestolen kip

18 oktober 2018, 12.25 uur · Aangepast 18 oktober 2018, 14.15 uur
Door: · Foto: Shutterstock / Bewerking: NH Nieuws

Een groepje tieners heeft een kip van kinderboerderij De Pluimgraaf in Naarden gedood door er mee te voetballen. De vrijwilligers zijn van slag door de heftige mishandeling. "Ik werk hier nu acht jaar, maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt."

De jeugdige daders (16 à 17 jaar) braken op in de nacht van 22 op 23 september in en namen - zonder dat het werd opgemerkt - een kip mee. Op een veldje verderop werd het dier vervolgens in een zak gestopt en als voetbal gebruikt. 

'Niet overleefd'
"Daar hebben we de kip gevonden", vertelt bestuurder Chantal van de kinderboerderij. "En die mishandeling heeft ze niet overleefd. We hebben meteen aangifte gedaan bij de politie en die zijn met een onderzoek gestart."

Lees ook: VIDEO: Dierenbeul propt eend hardhandig in put in Volendam

Het personeel kan er met het hoofd niet bij, zo merkt Chantal. "We hebben het een tijdje geprobeerd stil te houden om de agenten hun werk te laten doen, maar nu iedereen het weet is het ongeloof wel groot. Je kan je gewoon niet voorstellen dat iemand zoiets doet."

Verdere stappen
In Bussum gaat rond dat vooral scholieren van een nabijgelegen middelbare school verantwoordelijk zijn voor de brute moord, maar de kinderboerderij wil nog niet met een beschuldigende vinger gaan wijzen. "Ik wil niet één dader aanwijzen", aldus Chantal. "Ik wil dat ze allemaal bekend zijn, pas dan gaan we ook verdere stappen ondernemen."

Lees ook: Voor derde keer in korte tijd dieren gestolen bij kinderboerderij

Een aantal ouders zouden al hebben geopperd om de tieners vrijwilligerswerk op de kinderboerderij te laten doen, maar daar loopt het personeel nog niet warm voor. "Dit gaat verder dan gewoon groepsdruk. Dat is stiekem roken of drinken, dit is gewoon moedwillig een dier vermoorden. We zijn echt verbijsterd."

De politie laat weten dat er een aantal minderjarige verdachten in beeld zijn. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Getuigen die nog informatie kunnen delen of iets hebben gezien, kunnen contact opnemen met de politie.