Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Personeel Zaans Medisch Centrum "enorm geschrokken" van schietpartij

14 oktober 2018, 14.12 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De medewerkers van het Zaans Medisch Centrum (ZMC) zijn van slag door de schietpartij die in de nacht van vrijdag op zaterdag bij de spoedpost was. Volgens een woordvoerder heeft de gebeurtenis, waarbij een 19-jarige man gewond raakte, veel impact gehad.

Het slachtoffer werd midden in de nacht met een schotwond binnen gebracht op de spoedeisende hulp. Hij was beschoten in het centrum van Zaandam. Bij het ziekenhuis werd opnieuw het vuur op hem geopend, door vermoedelijk dezelfde onbekende dader.

Volgens een tipgever, die verder anoniem wil blijven, zijn er zelfs binnen de deuren van het ziekenhuis schoten gelost. "En later zijn er nog mannen aan de balie geweest, die op een dreigende manier vroegen waar de man lag die was neergeschoten."

Lees ook: Man (19) op twee verschillende plekken beschoten in Zaandam

Jolanda van de Walle, woordvoerder van het ZMC, kan dit niet bevestigen, maar erkent wel dat het personeel enorm geschrokken is door "dingen die ze hebben gezien en gehoord". "Ik was er zelf niet bij, maar ik hoor dat ze goed hebben gehandeld. Het heeft wel heel veel impact gehad."

Helpen
Het ziekenhuis probeert het personeel zoveel mogelijk te helpen en te kalmeren. "Dat doen we door een op een met iedereen in gesprek te gaan, en hulp te bieden waar mogelijk", aldus Van de Walle. "Ons personeel zorgt altijd voor de mensen, nu willen wij voor hen zorgen."

Er is momenteel nog niemand aangehouden voor de dubbele beschieting. De politie doet nog volop onderzoek.