Ga naar Content
Noord-Holland

Nederland zamelt geld in voor Sulawesi

10 oktober 2018, 06.29 uur · Aangepast 10 oktober 2018, 07.41 uur
Door: · Foto: ANP

Radiozenders en televisieprogramma’s besteden de hele dag aandacht aan de ramp die het Indonesische eiland Sulawesi eind september trof. Door het openstellen van Giro555 willen de samenwerkende hulporganisaties zoveel mogelijk geld ophalen. De actiedag wordt om 12.00 uur afgetrapt in Beeld en Geluid in Hilversum.

Door het natuurgeweld zijn een paar duizend doden gevallen. Duizenden mensen worden nog vermist.

"De schade die de aardbeving en tsunami op Sulawesi hebben veroorzaakt is enorm en deze ramp verdient alle aandacht. Noodhulp is hard nodig en daarom zullen alle NPO-radiozenders en televisienetten woensdag verslag doen van de actie van Giro 555", aldus Shula Rijxman, voorzitter Raad van Bestuur NPO.

Lees ook: Nog weinig Noord-Hollandse input tijdens nationale actiedag voor Sulawesi

Actievoorzitter Marinus Verweij van Giro555 is blij met de steun van de NPO en alle andere initiatieven van bedrijven en particulieren in het land. "Het is hartverwarmend om te zien dat er zoveel betrokkenheid bij de slachtoffers op Sulawesi is."

Beeld en Geluid
De radiozenders Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5 en FunX besteden aandacht aan de ramp. Een belpanel met bekende en minder bekende Nederlanders zit klaar om telefoontjes te beantwoorden.

Het voorlopige eindbedrag zal vanavond bij Pauw bekendgemaakt worden.

💬 Ga jij actievoeren voor Giro 555? Laat het ons weten! 
Stuur ons een email via [email protected] of stuur ons jouw actie op 0630093003!