Ga naar Content
Noord-Holland

Petitie voor meer aandacht en slagkracht onopgeloste moordzaken

30 augustus 2018, 20.19 uur · Aangepast 30 augustus 2018, 20.41 uur
Door: · Foto: ANP/NH

Nabestaanden van slachtoffers in onopgeloste moordzaken willen dat de politie meer aandacht schenkt aan cold cases. In een petitie vragen ze om meer rechercheurs.

Dat meldt de NOS. In Nederland zijn zo'n duizend moorden nooit opgelost. Ook zijn er nog honderden andere zware geweldsmisdrijven waarvan de politie nooit een dader heeft gevonden.

Onverteerbaar, vinden nabestaanden. Ze zijn een petitie gestart waarin ze het kabinet vragen om een 'krachtiger en overtuigender aanpak' van cold cases en 'meer goed uitgeruste politieteams'.

"Duizend onopgeloste moorden zijn duizend daders die nog vrij rondlopen", zegt initiatiefneemster Wicky van der Meijs. "Dat zorgt bij nabestaanden voor angst en een gevoel van onrechtvaardigheid."

Lees ook: Doorbraak zaak Nicky Verstappen geeft hoop voor Hilversumse coldcase

Afgelopen week vertelde Van der Meijs aan NH Nieuws dat de doorbraak in de zaak-Nicky Verstappen haar de hoop geeft dat de moord op haar vader ook ooit wordt opgelost.

Nieuwe technieken
De 72-jarige Martien van der Meijs werd in 2002 vermoord op de Admiraal de Ruyterweg in Hilversum. "Ik geloof gewoon dat door nieuwe technieken de moord op mijn vader wordt opgelost", aldus Van der Meijs.