Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

IJmuidenaar krijgt twee jaar cel voor neersteken voetbalsupporter

28 augustus 2018, 13.13 uur · Aangepast 28 augustus 2018, 14.43 uur · Foto: NH Nieuws

De 33-jarige Dennis P. uit IJmuiden heeft twee jaar gevangenisstraf gekregen, waarvan zes maanden voorwaardelijk, voor het steken van een voetbalsupporter na een wedstrijd tussen Telstar en De Graafschap in mei. Het Openbaar Ministerie had vier jaar cel geëist.

Naast de gevangenisstraf moet P. ook meer dan 6.600 euro aan schadevergoeding betalen. Hiervan is 5000 euro voor de geleden immateriële schade en een bedrag van 1631,62 euro voor materiële schade.

Lees ook: OM eist vier jaar cel voor steken fan na Telstar - De Graafschap

Na de wedstrijd op 10 mei ontstond een vechtpartij aan de Zeeweg in IJmuiden. Een 24-jarige man uit Ulft werd daarbij met een kapot bierflesje in zijn nek gestoken. De slagader van het slachtoffer werd bijna geraakt.

Gevolgen
Het slachtoffer heeft drie maanden na de steekpartij nog altijd last van de gevolgen, blijkt uit de uitspraak van de rechter. "Hij heeft, zo verklaart hij, nog pijn aan de wond en heeft nog steeds geen gevoel in zijn linker kaak en zijn linkeroor. Daarnaast heeft hij psychische problemen, PTSS, waarvoor hij in therapie is bij een psycholoog."

P., die eerder is veroordeeld voor geweldsdelicten, ontkende alle betrokkenheid. "Het is vreselijk wat er is gebeurd, maar ik heb het niet gedaan", zei hij in de IJmuider Courant. Zijn advocaat pleitte daarom voor vrijspraak.