Brons voor Lisanne de Witte op de 400 meter bij het EK

BERLIJN - Lisanne de Witte heeftbij het EK atletiek in Berlijn een bronzen medaille gewonnen op de 400 meter. Het is de eerste medaille oit voor een Nederlandse op de 400 meter bij een EK. De atlete uit Heiloo deed dat bovendien in een nieuw Nederlands record van 50,77.

De winst gin naar de Poolse Swiety-Ersetic in 50,41. De griekse Beubasaki pakte met 50,45 het zilver. Madiea Ghafoor liep in de ongunstige buitenbocht naar de achtste plaats met 51,57.

"Ik was bloednerveus, zei zelfs tegen mijn zusje Laura: wil jij alsjeblieft voor mij lopen? Maar nu ben ik wel heel blij dat ik zelf heb gelopen", zei De Witte bij de NOS. De Witte verbeterde eerder dit jaar met 50,96 seconden al het belegen Nederlands record, dat sinds 1988 op naam van Ester Goossens stond. In de EK-finale ging ze met 50,77 nog een stukje sneller.

"Ik ben zó blij met een medaille, daar ging ik voor. Tijdens de race had ik niet helemaal door dat ik op koers lag voor brons", vertelde De Witte. "Ik zat in baan twee en zag wel twee meiden voor me lopen. Op het laatste stuk kon ik mijn benen echt niet meer optillen, maar ik dacht: ik moet door, ik moet door! Aan de finish keek ik uit mijn ooghoek een beetje opzij en toen dacht ik: volgens mij zit er verder niemand. Ik ben hier echt heel blij mee."

Tegenover de blijdschap van De Witte stond de teleurstelling van Madiea Ghafoor. "Ik heb gestreden voor wat ik waard ben, maar in baan acht is het gewoon heel moeilijk", zei Ghafoor. "Je ziet niets, je kan met niemand mee, maar je weet dat ze gaan komen. Ik heb het geprobeerd, maar het ging niet. Ik ging stuk."

Lisanne de Witte en Madiea Ghafoor hadden zich makkelijk geplaatst voor de finale.

Lees ook: Lisanne de Witte en Madiea Ghafoor naar finale 400m

Meer over dit onderwerp:
ek atletiek lisanne de witte sport kaj sierhuis
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws