Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Auto van beheerder bungalowpark Dirkshorn uitgebrand

30 juli 2018, 16.58 uur · Aangepast 30 juli 2018, 18.38 uur · Foto: Shutterstock

De auto van de beheerder van bungalowpark De Horn in Dirkshorn is afgelopen nacht uitgebrand. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

De brand brak volgens wijkagent Cees Stoop rond 3.00 uur 's nachts uit. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto van de 46-jarige vrouw volledig uitbrandde.

"We vermoeden dat het voertuig in brand is gestoken", zegt politiewoordvoerder Koos Venema. "Een auto vliegt meestal niet spontaan in brand." Er is daarom vanochtend een buurtonderzoek uitgevoerd.

Lees ook: Onrust op vakantiepark Dirkshorn na verwoestende brand in huisje

Vorige maand ontstond er ook al onrust op het park toen een grote brand een vakantiehuisje volledig in de as legde. Dit gebeurde kort nadat de gemeente en politie hadden aangekondigd meer te zullen handhaven op het bungalowpark.

Op park De Horn is het al jaren onrustig. De beheerder van het park en een aantal eigenaren van vakantiewoningen liggen met elkaar overhoop. Gevolg: intimidaties, bedreigingen, brandstichting en sabotage. Van deze incidenten is meerdere keren aangifte gedaan bij de politie.

Broei
Op het bungalowpark was overigens vrijdagnacht ook een brand in een composthoop. Toeval, blijkt achteraf, want deze brand is veroorzaakt door broei.