Ga naar Content

Onrust op vakantiepark Dirkshorn na verwoestende brand in huisje

DIRKSHORN Een bungalow is in de as gelegd op vakantiepark De Horn. Het huisje was op het moment van de brand onbewoond en er raakte niemand gewond.

Omwonenden werd door NH Nieuws gevraagd om een reactie, maar voor de camera wilde niemand reageren. Onze verslaggever heeft verschillende parkbewoners gesproken die verdeeld reageren: "Verschillende mensen gaan uit van brandstichting en wijzen op de onrust die op het park heerst", vat iemand samen. 

Ravage
De eigenaar van de bungalow kwam in de ochtend ook kijken bij de ravage. Van zijn huisje was weinig meer over en ook hij had zijn twijfels bij de oorzaak. Hij liet weten brandstichting niet uit te sluiten. 

Lees ook: VIDEO: Grote brand verwoest vakantiehuisje op bungalowpark Dirkshorn

Door de bewoners van het vakantiepark worden uiteenlopende oorzaken genoemd voor de onrust. Op de camping zijn de afgelopen jaren verschillende geweldsincidenten geweest. In 2017 liep de spanning zo hoog op dat er geschoten is op de ramen van de beheerder. De gemeente Schagen heeft onder andere naar aanleiding hiervan beloofd meer te gaan handhaven.

De politie heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand, maar kan daarover nog geen uitsluitsel geven. 

Foto: