Ga naar Content
Noord-Holland

Spanningen lopen op: schietpartij op De Horn

21 maart 2017, 16.31 uur · Aangepast 21 maart 2017, 17.08 uur
Door: · Foto: NH

DIRKSHORN De spanningen tussen een aantal bewoners van park De Horn en parkeigenaar Marcel Limmen liepen dit weekend wel heel hoog op: er is geschoten op de ramen van de beheerder en op een auto van een van de bewoners.

Op park De Horn in Dirkshorn is het al jaren onrustig. Er heerst een flink gespannen sfeer tussen een aantal bewoners en de eigenaar van het park, meldt mediapartner Schagen FM.

De burgemeesters van de voormalige gemeente Harenkarspel en de huidige gemeente Schagen hebben al meerdere bemiddelingspogingen gedaan, maar tot nu toe heeft dat nog niet voor verbeteringen gezorgd. "Het is primair een verantwoordelijkheid van de bewoners en de eigenaar van het park om er met elkaar uit te komen", zei burgemeester Van Kampen vorig jaar. 

Lees ook: Campinggasten opgeschrikt door brand in Dirkshorn

De schietpartij vond dit weekend plaats, in de nacht van zaterdag op zondag. Hierbij zou er een zwaar wapen zijn gebruikt. 

Marcel Limmen heeft wel een idee wie er achter de schietpartij kan zitten, maar kan dit niet bewijzen. Limmen heeft de gemeente en de politie op de hoogte gebracht, en is van plan aangifte te doen. 

Volgens een woordvoerder van de politie staat het Limmen vrij om aangifte te doen waarna een onderzoek zal worden gestart.