Ga naar Content

Den Helder heeft grootste 3D-muurschildering van Nederland

Er wordt al een tijdje aan gewerkt, maar nu blijkt de 3D-muurschildering op de gevel van de oude V&D in Den Helder ook nog eens de grootste van Nederland te zijn.

"Er zijn natuurlijk wel grotere gewone muurschilderingen gemaakt", vertelt kunstenaar Leon Keer. "Maar in deze vorm, 3D, dat is wel extreem groot."

Al weken gaan de schilderingen over de tong in Den Helder. Vlakbij de bibliotheek is een 3D-tekening op de grond gemaakt en op social media komen een hoop foto's voorbij van inwoners en toeristen die op de schildering gaan staan. "Het leeft enorm", zegt Anke de Vries van Citymarketing Den Helder, waar het idee voor de kunstwerken geboren is. "Mensen komen langs, kijken even en doen ook echt mee."

Lees ook: Street Art maakt Den Helder weer stuk aantrekkelijker

Dat dit de grootste is die ooit in Nederland gemaakt is, maakt het ook voor de kunstenaar extra bijzonder. De enorme gevel die hij mag beschilderen voelt dan ook een beetje als een cadeautje. "Ik vind zo groot wel een extra uitdaging. Je moet toch meer plannen. En je moet jezelf blijven uitdagen om steeds beter te worden", zegt Keer.

De kunstenaar heeft de hele wereld al over gereisd en staat nu zo'n twee weken te werken in Den Helder. "Hij komt net uit Los Angeles en gaat straks weer naar Boston. We hebben echt het neusje van de zalm", lacht De Vries. Komende vrijdag moet het werk af zijn. Maar dat gaat Leon Keer ondanks de warmte prima lukken. Hij krijgt dan ook genoeg mentale steun. "Mensen komen langs, toeteren of steken hun duim op. Ze zijn echt heel erg positief hier"

Foto: NH/ Matthijs Gemmink