Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Street Art maakt Den Helder weer een stuk aantrekkelijker

19 juli 2018, 17.17 uur

DEN HELDER Op het pand van de vroegere V&D-vestiging in Den Helder verschijnt het reusachtige skelet van een walvis en op de Keizersbrug is een enorme 3D-tekening gemaakt. Sommige kunstwerken zijn heel realistisch: "Het is net echt, alsof je zo in het water kan vallen." De stad wil street art inzetten om zo aantrekkelijker te worden voor toeristen.

Op de Keizersbrug blijven veel bezoekers even stil staan om zich te vergapen aan de metersgrote 3D-tekening van de Amerikaanse streeat-art kunstenaar Nate Baranowski. Een van hen verzucht: "Ik heb van begin af aan het helemaal gevolgd en dat dit het is geworden vind ik fantastisch, echt fantastisch."

Lees ook: Den Helder is beginpunt van onze provincie

Op de gevel van het de oude V&D zijn meerdere schilderingen van Leon Keer, waaronder een skelet van een walvis. Beide werken zijn van tijdelijke aard en moeten sfeer uitstralen die de stad wil uitdragen: stoer en cultureel. Zo hoopt Den Helder dat toeristen langer in de binnenstad blijven. De reacties zijn in ieder geval al positief: "Geweldig! Dat iemand dit kan maken....heel indrukwekkend."

Lees ook: Den Helder is onontdekt pareltje

Bij de 3D-tekening op de brug zie je meteen enthousiastelingen die proberen te balanceren op het getekende touw of in het bootje willen springen zonder een nat pak te krijgen. Uiteraard moeten ze wel op de foto. "Het is zo knap geschilderd. Het geeft gezelligheid in de stad."

Als de street art aanslaat mikt Den Helder op een heus Street Art Festival.