Ga naar Content
Noord-Holland

In beeld: drie jaar na grootste zomerstorm ooit

25 juli 2018, 12.33 uur · Aangepast 25 juli 2018, 12.44 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

NOORD-HOLLAND Deze zomer hebben we te maken met extreme hitte en droogte, maar dat was in 2015 wel even anders. Vandaag precies drie jaar geleden was heel Noord-Holland in de ban van de grootste zomerstorm ooit.

Het KNMI gaf voor de hele provincie code rood af: huizen raakten beschadigd, het treinverkeer was ontregeld en vliegtuigen op Schiphol hadden problemen met landen. Ook voor het verkeer was het levensgevaarlijk om de weg op te gaan. "Blijf vooral binnen", was het ernstige advies van Rijkswaterstaat. 

Lees ook: The day after: schade inventariseren en puinruimen

De schade liep tot in de miljoenen, wegen werden tot dagen na de storm afgesloten en bergingsdiensten hadden hun handen vol aan het opruimen van met takken bezaaide straten. Kortom: het was de zwaarste storm die ooit over Noord-Holland raasde. Hieronder een greep uit de foto's die toen werden gemaakt. 

Storm 3

Voertuigen hadden het flink te verduren door rondslingerende takken. Zo was deze auto volledig bezaaid met groen. 

Storm 2

Ook langs de woeste kust ging het helemaal mis. Aangemeerde bootjes raakten los van de pier. De catamaran die hier op de foto staat, vloog meters door de lucht en belandde ondersteboven op het strand. 

(Tekst loopt door onder foto's) 

Storm 4

Storm 6

De brandweer had door de hele provincie zijn handen vol aan duizenden meldingen van ongevallen, gevaarlijke situaties en spoedgevallen. Zoals in deze straat, waar de weg vol lag met takken. 

Storm 5