Noord-Holland

Slachtoffer (22) Hilversumse villamoord lag al dagen dood in woning

23 juli 2018, 17.54 uur · Aangepast 23 juli 2018, 18.41 uur · Foto: HFV

Whatsapp

HILVERSUM Het lichaam van de 22-jarige vrouw die op 9 juli dood werd gevonden in een villa in Hilversum lag daar waarschijnlijk al meerdere dagen. Daar gaat Openbaar Ministerie (OM) vanuit, zo laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws.

De moordverdachte, een 22-jarige man uit Rotterdam, blijkt nu op 6 juli te zijn aangereden op de snelweg A27. Waarschijnlijk ging dat om een zelfmoordpoging na de moord.

Sissend geluid
Drie dagen na de sprong, op maandag 9 juli, werd de vrouw dood gevonden in een villa aan de Waldecklaan. Er werd in eerste instantie een sissend geluid gehoord uit haar woning. Hierdoor er werd gedacht aan een gaslek. Nadat de brandweer constateerde dat dit niet het geval was, kon de politie de woning betreden. Agenten troffen daar de vrouw aan. Ze bleek door geweld om het leven te zijn gekomen.

Volgens het OM vond de moord mogelijk plaats in de 'relationele sfeer'. Op 16 juli werd de man opgepakt op verdenking van moord.

Lees ook: Voetganger op A27 aangereden door automobilist

De villa waar de vrouw is gevonden is opgedeeld in meerdere woningen. Volgens een buurtbewoner wonen hier vooral jonge mensen die zelden of nooit voor overlast zorgen. "Er is wel eens een feestje, maar nooit tot later dan een uur of één. En ze laten het altijd netjes weten." 

Hulpsite
Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl.

Whatsapp