Noord-Holland

Vrouw in villa Hilversum door misdrijf om het leven gebracht

10 juli 2018, 14.00 uur · Aangepast 10 juli 2018, 18.17 uur

HFV
HFV

HILVERSUM - HILVERSUM De politie gaat ervan uit dat de vrouw die gisteren dood is gevonden in een villa aan de Waldecklaan in Hilversum door een misdrijf om het leven is gekomen. Het onderzoek is nog steeds in volle gang. Er is nog geen verdachte aangehouden.

De politie kreeg om 11.15 uur een melding van een verdachte situatie bij het pand. De brandweer ging de villa als eerste naar binnen, omdat er een sissend geluid werd gehoord dat mogelijk duidde op een gaslek. Toen eenmaal bleek dat dit niet het geval was, gingen agenten de woning binnen en vonden ze de overleden vrouw. 

De vrouw is hoogstwaarschijnlijk door een misdrijf om het leven gebracht. De politie kan nog niets zeggen over haar leeftijd en de identiteit. Bij het onderzoek zijn sporen en camerabeelden verzameld.

Geen verdachte 
De politie zocht aanvankelijk naar een man met donker haar en een rode trui in de buurt van de woning. Hij werd niet aangetroffen. Deze man wordt inmiddels niet meer in verband gebracht met het misdrijf, maar de politie wil hem nog wel heel graag spreken.

Lees ook: Dode vrouw gevonden in villa Hilversum: politie onderzoekt misdrijf

De villa waar de vrouw is gevonden, is opgedeeld in meerdere woningen. Volgens een buurtbewoner wonen hier vooral jonge mensen die zelden of nooit voor overlast zorgen. "Er is wel eens een feestje, maar nooit tot later dan een uur of één. En ze laten het altijd netjes weten." 

Mogelijk neergestoken
Volgens een buurman zou de vrouw mogelijk zijn neergestoken. Ook gaan er geruchten dat de vrouw misschien al een dag eerder zou zijn overleden.