Ga naar Content

'Vertrouwen in Rijkswaterstaat aangetast na rapport over gevaar Coenbrug'

ZAANSTAD Er moet zo snel mogelijk een onafhankelijk rapport komen over de staat van de Coenbrug in Zaandam. Daar pleitte David Sluis van de Werkgroep A8-Coenbrug voor bij de gemeenteraad in Zaandam.

En dat was niet aan dovemansoren gericht. Veel partijen lieten weten dat het vertrouwen in Rijkswaterstaat (RWS) was aangetast. De voornaamse reden was het rapport van Arcadis in opdracht van RWS waarin stond dat 'als gevolg van loszittende delen beton bij de brug' acuut gevaar dreigt.

Lees ook: Raad Zaanstad wil opheldering over melding 'acuut gevaar' Coenbrug

Al jaren probeert Sluis de Coenbrug op de agenda te zetten bij de raad in Zaanstad. Nu bekend is dat de brug met achterstallig onderhoud kampt, lijkt de raad meer naar hem te luisteren.

Lees ook: Lekkages en vallend beton bij de Coenbrug: "Heel gevaarlijk"

De nieuwe wethouder Slegers liet weten dat hij er alles aan wil doen om het vertrouwen van de Zaankanters weer terug te krijgen. Als daar een nieuw onderzoek voor nodig is, zal hij dat niet tegenhouden, zo laat hij aan NH Nieuws weten. Hij gaat z'n best doen om het vertrouwen terug te winnen. "Als de raad een nieuw onderzoek wil, wie ben ik dan om dat tegen te houden?" 

Rijkswaterstaat heeft ondertussen laten weten dat de brug in 2024 onder handen genomen gaat worden.

Foto: NH/Mischa Korzec