Woningcorporaties zoeken vervangende woning voor Sam (20) na overlijden moeder

ASSENDELFT - Woningbouwvereniging Eigen Haard is samen met andere woningcorporaties op zoek gegaan naar een vervangende woning voor de 20-jarige Sam Geluk. Huisuitzetting dreigde voor de Assendelfter, nadat hij begin mei zijn moeder verloor aan de gevolgen van een hersentumor.

Eigen Haard heeft vanmiddag gesproken met Sam. Hij kan volgens Wim de Waard, woordvoerder van Eigen Haard, niet blijven in zijn huidige woning. "Het gaat niet lukken. Hij zit in een vierkamerwoning en die is bestemd voor een gezin", zegt De Waard tegen NH Nieuws.

Daarnaast is de woning te duur voor hem. "Mensen van 20 krijgen voor dit soort woningen geen huurtoeslag", licht De Waard toe. Volgens de woordvoerder is Sam hierdoor teleurgesteld.

Lees ook: Huisuitzetting dreigt voor Sam (20) na overlijden moeder

Hij wil het liefst in de omgeving blijven wonen, maar ook dat wordt moeilijk. "In de regio waar hij wil wonen, hebben we weinig woningen. Daarom zijn we nu ook andere corporaties aan het bellen om ons te helpen zoeken naar een betaalbare woning in de omgeving."

Menselijkheid is terug
Sam laat aan NH Nieuws weten dat hij het fijn vindt dat er in ieder geval naar een oplossing wordt gezocht. "Een week geleden was er niet veel mogelijk, maar nu is de menselijkheid terug. Dat is fijn om te zien."

Hij vindt het jammer dat hij zijn huis moet verlaten, maar heeft goede hoop dat er snel een nieuwe woning gevonden wordt. "We werken nu echt toe naar iets concreets."

Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws