Noord-Holland

Huisuitzetting dreigt voor Sam (20) na overlijden moeder

14 juli 2018, 09.30 uur · Aangepast 14 juli 2018, 11.01 uur

NH Nieuws

ASSENDELFT - ASSENDELFT Het is een regelrechte nachtmerrie voor Sam Geluk. Begin mei verloor de 20-jarige Assendelfter zijn moeder aan de gevolgen van een hersentumor. Omdat hij geen woonjaren heeft opgebouwd en de huur niet kan betalen, dreigt de jonge twintiger dakloos te worden.

Al voor de dood van zijn moeder begint het touwtrekken met woningbouwvereniging Eigen Haard over hoelang Sam in het huis mag blijven wonen. "Eerst mocht ik twee maanden in het huis blijven, maar toen we er iemand bij haalden om ons te helpen, mocht ik er zes maanden in blijven", laat Sam weten aan NH Nieuws. 

Oproep
Het is duidelijk dat Sam de huur niet kan opbrengen voor zijn geliefde woning waarin hij is opgegroeid. Tot overmaat van ramp heeft hij nog geen woonjaren opgebouwd en dreigt hij dakloos te worden. Op Facebook deed de Assendelfter daarom een oproep voor een nieuwe woning. Eigen Haard heeft dit bericht gelezen en nam contact op met Sam.

Wim de Waard van Eigen Haard laat weten dat ze zo snel mogelijk met Sam om de tafel willen zitten om hem een 'passende oplossing' aan te bieden. "Een ding vinden we belangrijk en dat is dat Sam niet op straat komt te staan." Of dat wil zeggen dat Sam in het huis van zijn moeder mag blijven wonen, zal maandag tijdens het gesprek duidelijk worden.