Noord-Holland

Treinverkeer Hilversum hervat na brand in elektriciteitshuis naast spoor

14 juli 2018, 17.48 uur · Foto: HFV Photo Services

Whatsapp

HILVERSUM Het treinverkeer tussen Hilversum en Utrecht Overvecht, dat eerder vandaag werd stilgelegd vanwege brand in een transformatorhuis van ProRail langs het spoor, is hervat.

Rond 15.00 uur meldde de NS dat de beperkingen voorbij waren en het treinverkeer weer werd opgestart. Sinds 15.15 uur rijden de treinen weer volgens het boekje, aldus het bedrijf. Tijdens de brand zette de NS bussen in om reizigers tussen de twee steden te vervoeren. 

Lees ook: Brandweer start pas na drie uur met blussen brand elektriciteitsgebouw Hilversum

De brand in het transformatorhuis langs de Amersfoortseweg brakrond 10.30 uur uit, maar omdat het uitschakelen van de stroom in het huisje zo'n drie uur duurde, kon de politie pas rond 13.00 uur beginnen met blussen. Op foto's van de het brandende huisje is enkel rook te zien, maar volgens de brandweer ging het om een flinke brand. 

Omwonenden
Behalve voor het treinverkeer, bestond er ook risico op overlast voor omwonenden, onder wie de bewoners van Sint Vitus-buurt. Zij kregen het advies ramen en deuren te sluiten.  Toen rond 14.30 de brand geblust was werd de stroomvoorziening hersteld en konden de treinen weer gaan rijden. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

Overigens zijn in onze provincie de problemen op het spoor niet achter de rug. Door een defecte bovenleiding rijden er naar verwachting tot 18.00 uur geen intercity's tussen Schiphol en Amersfoort, net als op het traject Amsterdam-Centraal-Amersfoort. 

Whatsapp