Noord-Holland

Brandweer start pas na drie uur met blussen van brand in elektriciteitsgebouw Hilversum

14 juli 2018, 12.06 uur · Aangepast 14 juli 2018, 17.07 uur · Foto: HFV Photo Services

Whatsapp

HILVERSUM Naast het spoor tussen station Hilversum en Hilversum Sportpark heeft vanochtend brand gewoed in een elektriciteitsgebouw. De brandweer heeft groot alarm geslagen. Drie uur na het uitbreken van de brand begon de brandweer met blussen. Inmiddels is de brand uit.

Er kon niet eerder worden geblust omdat de stroom eerst van het transformatorhuis moest worden gehaald. Het gebouw staat naast het spoor.

Er werd door de brandweer groot alarm geslagen omdat het treinverkeer door de brand werd gehinderd. Daarnaast hebben mensen in de omgeving vermoedelijk last van de rook. Zij worden "dringend" verzocht ramen en deuren te sluiten. Omwonenden hebben hierom een NL Alert gekregen. 

Momenteel rijden tussen Utrecht Overvecht en Hilversum nog geen treinen omdat er geen stroom is. De NS heeft bussen ingezet.

Werkzaamheden
De brand brak uit na werkzaamheden in het transformatorhuisje. Volgens een woordvoerder gingen er vier blusauto's naar de brand toe. Rond 14.30 uur was er geen vuur meer te zien en ook de rook was verdwenen. 

Whatsapp