Noord-Holland

Dode in Hilversumse villa is 22-jarige Maastrichtse

12 juli 2018, 23.58 uur · Aangepast 13 juli 2018, 11.32 uur

HILVERSUM - HILVERSUM De overleden vrouw die afgelopen maandag werd aangetroffen in een woning aan de Waldecklaan in Hilversum, betreft een 22-jarige vrouw uit Maastricht. Zij verbleef tijdelijk in de woning. De dader is nog niet gepakt.

De politie kreeg op maandag een melding binnen van een verdachte situatie bij de woning. Er werd een sissend geluid gehoord wat zou kunnen duiden op een gaslek. Nadat de brandweer constateerde dat dit niet het geval was, kon de politie de woning ook betreden. Agenten troffen daar de overleden vrouw aan, die door geweld om het leven gekomen zou zijn. 

"Nooit overlast"
De villa waar de vrouw is gevonden is opgedeeld in meerdere woningen. Volgens een buurtbewoner wonen hier vooral jonge mensen die zelden of nooit voor overlast zorgen. "Er is wel eens een feestje, maar nooit tot later dan een uur of één. En ze laten het altijd netjes weten."

Lees ook: Dode vrouw gevonden in villa Hilversum: politie onderzoekt misdrijf

Het is dan ook nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De politie doet daar momenteel onderzoek naar, met behulp van sporen en camerabeelden. Er is ook nog geen verdachte aangehouden, al werd er maandag al wel opgeroepen om naar een man met een rode trui uit te kijken. 

Op zoek naar getuigen
De man zou tussen de 20 en 25 jaar oud zijn en tussen de 1,80 en 1,85 meter lang. Ondanks dat het onderzoeksteam inmiddels denkt dat deze man niet in verband kan worden gebracht met het overlijden van de vrouw, wordt hem toch verzocht om zich bij de politie te melden. 

Lees ook: Vrouw in villa Hilversum door misdrijf om het leven gebracht

De politie is bovendien op zoek naar getuigen van het misdrijf. Wie iets heeft gezien of andere informatie heeft die bij kan dragen aan het onderzoek kan contact opnemen met de politie via 0900 8844. Dit kan ook anoniem via 0800 7000 of Meld Misdaad Anoniem