Ga naar Content

Heemskerker haalt bijna tweeduizend euro op voor dakloze Nepalezen

HEEMSKERK Evert Heintz uit Heemskerk heeft afgelopen weekend met het uitlopen van de 78 kilometer lange trailrun door de Zwitserse bergen bijna tweeduizend euro opgehaald. "Ik had stiekem gehoopt dat ik iets meer geld zou ophalen, maar de tocht is voor mij sowieso geslaagd", vindt Heintz. Het geld gaat naar twee dakloze gezinnen in Nepal.

Hij finishte in de nacht van zaterdag op zondag om 01.00 na zeventien uur en vijf minuten aan een stuk te hebben gelopen. Heintz: "Ik dacht dat ik 73 kilometer zou lopen, maar alle deelnemers kregen een gps-horloge en achteraf bleek dat ik vijf kilometer meer heb afgelegd. En dat in de bergen. De hoogtes maken het extra zwaar."

De tocht is hem desondanks meegevallen, zegt hij op de terugweg vanuit Zwitserland. "Ik heb veel spierpijn in mijn bovenbenen, maar verder voel ik me nog goed."

Lees ook: Heemskerker zet zich in voor wederopbouw Nepal: "Velen leven onder zeiltjes en kleedjes"

Heintz had als doel gesteld om 5000 euro op te halen. Dat heeft hij dus niet gehaald. Toch is de tocht voor hem geslaagd. "In Nepal kunnen ze met 2000 euro al heel veel doen. Bovendien kan het bedrag deze week hoger worden, want mensen kunnen nog geld storten via stichtingtopaspiraties.nl."

En volgend jaar? "Dan doe ik zeker weer mee, en dan wil ik de 111 kilometer lopen. Ik heb werkelijk een nieuwe hobby gevonden."

Foto: Privéfoto