Ga naar Content

Heemskerker zet zich in voor wederopbouw Nepal: "Velen leven onder zeiltjes en kleedjes"

HEEMSKERK Evert Heintz kiest niet graag voor de platgetreden paden. Toch gaat zijn trailrun van 73 kilometer door de Zwitserse Alpen niet uitsluitend voor de uitdaging. "Dit doe ik om de mensen in Nepal te helpen."

Het land werd in 2015 getroffen door twee verwoestende aardbevingen, Heintz trekt zich het lot van de Nepalezen erg aan. De wederopbouw gaat stroef en traag. De Heemskerker wil met de trailrun geld ophalen voor twee dakloze (jonge) gezinnen. "Heel mooi natuurlijk om dit te kunnen doen. En dit is wel heel concreet, dat je weet: die mensen gaan daar heel blij van worden", legt hij uit aan NH Nieuws.

Zeiltjes en kleedjes
Heintz haalt donaties op zodat bergbeklimmer Katja Staartjes - opgegroeid in de IJmond - met haar stichting Topaspiraties de mensen ter plaatse kan steunen met de herbouw van hun woning. Zij was daar tijdens de aardbeving en zet zich sindsdien met veel toewijding in. "Veel mensen leven nog onder zeiltjes en kleedjes", vertelt ze. "Ze strijden soms letterlijk voor hun leven."

Op 7 juli begint voor Evert de trailrun. "Een enorme uitdaging natuurlijk. Ik heb als doel om 5000 euro op te halen. Dus iedere donatie is welkom: klein of groot, maakt niet uit. Dat zou fantastisch zijn", aldus de Heemskerker.

Wil je Evert volgen of steunen tijdens zijn avontuur? Klik dan hier voor meer informatie.

Foto: NH / Dennis Mantz