Ga naar Content

Oud Valkeveen plaatst spotprent van bestuurders: "Het is een beetje een steek onder water"

6 juli 2018, 18.42 uur · Aangepast 8 juli 2018, 13.51 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

NAARDEN Speelpark Oud Valkeveen is klaar met alle bestuurders in de gemeente Gooise Meren en maakt dat op een bijzondere manier duidelijk. Een spotprent met karikaturen van de wethouders en burgemeester pronkt bij de ingang van het speelpark.

"Wij hebben op dit moment geen fijne relatie met de gemeente en daar best wel een goede spotprent bij dachten wij zo", vertelt directeur van het park Jan Willem de Langen. "Het is een beetje een steek onder water."

Lees ook: Gemeente veegt 'prettax' van tafel: speelpark Oud Valkeveen kan weer open

Het speelpark ligt al een tijdje in de clinch met de gemeente. Het begon vorig jaar met de 'vermakelijkheidsretributie', ookwel 'prettax' genoemd, die de gemeente wilde invoeren. Door deze 'prettax' zouden de prijzen voor een dagje in het speelpark met 60 cent omhoog gaan, maar daar stond volgens Oud Valkeveen niets tegenover. Het park dreigde dicht te gaan als de tax door zou gaan. Uiteindelijk werd de prettax van tafel geveegd. 

Lees ook: Gemeente wil grond Naarderbos niet verkopen aan investeerder Van de Kuit

Sindsdien is de relatie tussen het park en de gemeente flink verstoord. Alle vergunningen die het park aanvraagt, worden afgewezen door de gemeente. "Vóór de hele affaire vroegen wij een vergunning aan en die werd gelijk goedgekeurd. Nu wordt alles wat we aanvragen afgekeurd", vertelt De Langen.