Ga naar Content

Motie om verdiepen spoor Naarden-Bussum te versnellen

4 juli 2018, 12.10 uur · Aangepast 4 juli 2018, 15.19 uur
Door: · Foto: Spoorwegovergangen Nederland

BUSSUM Het spoor bij Naarden-Bussum moet zo snel mogelijk worden verdiept of ondertunneld. Dat stelt het CDA in Gooise Meren. Daarom dient de partij vanavond een motie in om geld vrij te maken voor een lobbyist die als doel heeft de lobby voor een verdiept spoor te intensiveren.

Het CDA in Gooise Meren strijdt al jaren voor een verdiept spoor bij Naarden-Bussum. Het spoor gaat door bebouwde kom van Bussum wat zorgt voor veel geluidsoverlast bij inwoners, aldus fractievoorzitter Arie Mastenbroek. Daarnaast zorgen de spoorwegovergangen voor veel problemen voor het lokale verkeer. Maar het brengt ook gevaren met zich mee, zo kwam er begin mei een rijinstructeur om het leven bij een ongeluk op de spoorwegovergang in Bussum. 

Lees ook: Dode bij botsing tussen lesauto en trein bij spoorwegovergang Bussum

Wens van vele inwoners
Met de lobbyist wil de lokale partij dat er op landelijk niveau meer wordt gelobbyed voor het verdiepte spoor of eventuele ondertunneling. Het CDA wil dat het college het bedrag voor de lobbyist, 80.000 euro, meeneemt in de begroting van 2019. Daarom is dit volgens hen het moment om de motie in te dienen. Steunfractielid Bert Sonneveld: "Het zou fantastisch zijn als de raad zich in meerderheid achter deze wens van veel inwoners van Gooise Meren schaart."