Ga naar Content

Connexxion houdt vast aan schrappen lijnbus door Den Burg

2 juli 2018, 19.51 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/ Matthijs Gemmink

DEN BURG Wat al viel op te maken uit het halteschema van de website van Connexxion, wordt nu ook bevestigd door het bedrijf zelf. De lijnbus stopt niet meer bij de bushaltes in Den Burg, op die van de Elemert na. Deze zijn vanaf 22 juli alleen nog te bereiken met de 'kleine hopperbusjes' die van tevoren besteld moeten worden.

Dat bericht mediapartner Texelse Courant.

De volgende haltes in Den Burg Oost worden voortaan aangedaan door de kleine Texelhopper en niet meer door lijn 28: gemeentehuis, De 99, Meester Kraaistraat, Buytengors, Wagemakerstraat, Noordwester, Sint Jan en Gasthuisstraat. De politiek op Texel maakte zich lang sterk voor het behoud van de lijndienst door Den Burg, maar gesprekken tussen gemeente en Connexxion hebben dus niet tot resultaat geleid.

Lees ook: Schrappen bushaltes Den Burg mogelijk teruggedraaid door Connexxion

Een andere verandering is dat er nu ook een bus gaat rijden op de 'tussenboot'. Lijn 28 rijdt voortaan ook als de tussenboot vaart. In het hoogseizoen rijdt daardoor ieder half uur een bus.

Vanaf 22 juli wordt het huidige Texelhopperabonnement vervangen door het Overal Reizen abonnement. Voor 99 euro per maand onbeperkt reizen op Texel (zowel op de grote bus als de kleine Texelhopper) als binnen geheel Noord-Holland Noord (regio's Alkmaar, Hoorn, Den Helder en Schagen). Er is ook een abonnement speciaal voor Jongeren (12-18 jaar), deze kost 75 euro per maand.

Kilometer
Voortaan betaalt de reiziger met de OV-chipkaart en betaalt men per kilometer in plaats van het vaste bedrag van 3 euro per rit. Ook in de kleine busjes wordt met de OV-chipkaart betaald. Met de herintroductie geldt ook voor studenten dat zij voortaan moeten in- en uitchecken met hun OV-chipkaart. Zowel op lijn 28 als de kleine Texelhopper. Het blijft het mogelijk om losse reiskaartjes te kopen (de rit-, dag- of gezinskaart).