Ga naar Content

Schrappen bushaltes Den Burg mogelijk teruggedraaid door Connexxion

3 mei 2018, 19.11 uur
Door: · Foto: ANP

DEN BURG De beslissing om bijna alle bushaltes van lijn 28 in Den Burg te schrappen, wordt mogelijk door Connexxion teruggedraaid.

Dat meldt de gemeente Texel aan mediapartner Texelsche Courant. Connexxion is volgens de gemeente aan het bekijken of een alternatieve route toch kan leiden tot behoud van de haltes.

Buslijn 28 van 't Horntje naar De Koog zou vanaf 22 juli in Den Burg alleen nog maar stoppen bij de halte aan de Elemert. Door niet meer langs de andere bushaltes in Den Burg te rijden, kan Connexxion tijd winnen om De Koog aan te doen en om vervolgens ook weer op tijd terug bij de boot te zijn. Daarvoor is de tijd nu nog wel eens tekort. Reizigers kunnen, volgens Connexxion, voor de andere haltes in Den Burg vanaf 22 juli een beroep doen op de Texelhopper.

Lees ook: Connexxion schrapt bijna alle haltes in Den Burg

Volgens de gepresenteerde populaire versie van de nieuwe dienstregeling is de nieuwe route van lijn 28 al beklonken, maar volgens de gemeente is het nog niet zover: "Van de provincie heeft Texel toestemming gekregen met Connexxion te overleggen over een aantal voorstellen om op een andere wijze tot een snellere route te komen. Het doel is de huidige busroute in Den Burg in stand te houden. Of deze voorstellen voldoende tijdwinst opleveren om de Den Burgroute te compenseren berekent Connexxion op dit moment." De provincie is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer met de bus.

Op sociale media reageerden veel mensen verontwaardigd op het mogelijk schrappen van de bushaltes.