Ga naar Content
Noord-Holland

Joep (23) uit het niets bewusteloos geslagen op Indian Summer Festival: "Ik hoop dat dader zich aangeeft"

1 juli 2018, 23.42 uur · Aangepast 2 juli 2018, 00.22 uur
Door: · Foto: Joep van Roon

LANGEDIJK De 23-jarige Joep is gisteren tijdens het Indian Summer Festival in Langedijk uit het niets bewusteloos geslagen, toen hij door een drukke menigte liep. De man uit Warmenhuizen kan zich niks meer herinneren van de klap, maar hield er wel een hersenschudding, een gekneusde kaak en een gebroken tand aan over. "Ik wil weten wie deze laffe daad heeft gepleegd."

Joep had net afscheid genomen van een vriend en een vriendin die het festival verlieten. Hij besloot terug te lopen naar een andere vriendengroep die vlakbij de Turn Up Stage stonden. "Het enige wat ik nog weet dat ik door een menigte liep en dat ik ineens wakker werd in de ambulance", aldus Joep tegen NH Nieuws. 

Lees ook: Indian Summer, met thuisspeler Boef, zonovergoten en nét niet uitverkocht

Het slachtoffer kreeg van vrienden te horen dat hij door drie man werd neergeslagen en een kopstoot kreeg. "Daarna hebben ze me verteld dat ik op de grond nog ben nagetrapt. Ik ben erg teleurgesteld. Ik ben niet iemand die ruzie zoekt, daar ben ik op tegen", legt Joep verbaasd uit. 

Ziekenhuis
De man uit Warmenhuizen lag een tijdje bij de EHBO op een tafel. Daar weet hij helemaal niks meer van. Omdat zijn verwondingen ernstig waren, werd Joep afgevoerd naar het ziekenhuis. Inmiddels is hij weer thuis. Van de klappen heeft hij nu nog steeds last. "Ik heb onwijs veel hoofdpijn, kan niet eten en verga van de pijn als ik over mijn gezicht wrijf."

Aangeven
Joep hoopt dat de mensen die hem knock-out hebben geslagen, zich alsnog melden. "Ik ben niet boos, maar ik wil weten wie deze laffe daad op zijn geweten heeft. Ik hoop dat de mensen zichzelf aangeven." Aankomende week gaat hij aangifte doen bij de politie. 

Incident serieus nemen
De organisatie van Indian Summer heeft inmiddels contact opgenomen met Joep. Zij bevestigen inderdaad dat er een opstootje is gemeld, maar of dit om het incident van Joep gaat, is niet bekend. Woordvoerder Roosmarijn Reijmer zegt het incident "heel serieus te nemen". "Wij vinden het een heel vervelend verhaal voor Joep en wensen hem veel beterschap. We gaan uitzoeken wat er precies is gebeurd daar", aldus Reijmer.