Ga naar Content
Noord-Holland

Indian Summer, met thuisspeler Boef, zonovergoten en nét niet uitverkocht

1 juli 2018, 13.08 uur · Aangepast 1 juli 2018, 14.59 uur
Door: · Foto: Indian Summer

LANGEDIJK De organisatie van Indian Summer Festival in Langedijk kijkt terug op een zonovergoten, geslaagde achttiende editie. Het evenement was nét niet uitverkocht.

Met headliners als Lil' Kleine, Boef, Guus Meeuwis en Di-rect was het festival een 'weerspiegeling van wat populair is onder jongeren', aldus woordvoerder Roosmarijn Reijmer. "Daardoor was er ook wel wat jonger publiek. Maar dat is gewoon met de tijd meegaan. Ik heb ook genoeg gezinnen los zien gaan."

Lees ook: Indian Summer is klaar voor een zonovergoten festival: "Gratis water en smeerbeheer" 

De maatregelen die het festival op voorhand nam tegen de warmte - een zonnebrandteam en gratis water - vielen goed. Ook was Rudi's Apres-Ski Bar, dit jaar twee keer zo groot als vorig jaar, een succes. Reijmer: "Eigenlijk verdient 'ie volgend jaar een plekje op de mainstage..."

Smetjes
Deephouse-fans werden wel teleurgesteld: deejay Sam Feldt moest afzeggen nadat hij door een scooterongeluk zijn knie brak. "Extra balen voor hem, want hij stond in 2015 nog vroeg geprogrammeerd en zou nu als headliner komen. Gelukkig vonden we in het deejay-trio STUK TV een vervanger die hun naam echt hebben waargemaakt."

Verder kwam rapgroep Anbu te laat voor hun optreden, maar werden ze met toestemming van Boef en Lil' Kleine tussen de twee rappers op het hoofdpodium geprogrammeerd.

Boef072
Voor Boef was zijn optreden op Indian Summer extra speciaal; hij komt uit Alkmaar. De rapper liet op zijn Instagram-pagina weten dat de show zeker in zijn top 5 van favoriete optredens staat. 

Lees ook: Boef welkom op Indian Summer ondanks ‘kech-uitspraak’