Noord-Holland

NL
V

Boef welkom op Indian Summer ondanks ‘kech-uitspraak’

2 april 2018, 13.15 uur · Aangepast 2 april 2018, 13.25 uur · Foto: ANP

LANGEDIJK Het optreden van de Alkmaarse rapper Boef op het Indian Summer festival in Langedijk gaat deze zomer gewoon door. Dat laat een woordvoerder van het festival weten aan NH Nieuws. Eerder gaf zij nog aan het optreden van Boef in beraad te hebben na zijn 'kech-uitspraak' die hij begin dit jaar deed.

De rapper raakte in januari in opspraak omdat hij in een video drie vrouwen die hem hielpen, uitmaakte voor hoeren. Later maakte hij nog meer mensen boos toen hij alle vrouwen in clubs met alcohol en korte rokjes hoeren noemde. 

Lees ook: Organisatie Indian Summer festival in beraad over optreden Boef

Voor enkele festivals en podia in binnen- en buitenland vormden de beledigende uitspraken van Boef reden om hem van het programma te schrappen. De organisatie van Indian Summer liet NH Nieuws in januari nog weten: 

"[...] Jonge mensen maken fouten, maar verdienen ook een tweede kans. We zijn in gesprek met zijn management om te kijken of we voldoende vertrouwen hebben in zijn excuses en belofte van beterschap."

Op de vraag of het festival voldoende vertrouwen heeft in Boefs excuses en belofte van beterschap, kan zij niet met 'ja' of 'nee' antwoorden. Ze wijst er wel op dat Boef op Eurosonic Noorderslag 'een uitstekende revanche' heeft genomen. "Dat was een uitstekende track."

Verder wil ze slechts kwijt dat zijn show 'altijd op de website' heeft gestaan. "Die is er nooit af geweest. Je kan niet voorspellen wat Boef morgen of volgende week doet. Er kan altijd iets gebeuren. Maar vooralsnog gaat die show gewoon door."

Gepasseerd station
Spec, het managementkantoor van de artiest, zegt 'niet zoveel te kunnen' met de vraag wat de gesprekken met de festivalorganisatie hebben opgeleverd. "Ik vind dit ondertussen wel echt een gepasseerd station", aldus artist manager Breghje Kommers.