Ga naar Content

Kijk terug: Koningspaar op bezoek in West-Friesland

WEST-FRIESLAND Het bezoek aan West-Friesland van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is feestelijk en vooral zonnig verlopen. NH Nieuws was er de hele ochtend en middag bij. In het liveblog hieronder kun je foto's en video's terugkijken.

Liveblog:

Lees ook: Deze West-Friese plekken krijgen bezoek van koning Willem-Alexander en Máxima

Doel van de streekbezoeken is om persoonlijk poolshoogte te nemen over wat er speelt en met bestuurders, bewoners en vertegenwoordigers van instellingen en bedrijven te praten over toekomstplannen, problemen en uitdagingen. In West-Friesland is de aandacht gericht op de agro-industrie, wereldhandel en ondernemen en de plattelandsontwikkeling, tegen de achtergrond van historische steden als Hoorn, Enkhuizen en Medemblik.

via GIPHY

Lees ook: Dit gaan Willem-Alexander en Máxima doen tijdens hun bezoek aan West-Friesland

Vijf gemeenten
Het is bij streekbezoeken de provincie die de voorzet geeft en het paleis voorstellen doet over de invulling van de eendaagse visite. Bij Willem-Alexander oogt het programma wat voller dan destijds bij koningin Beatrix het geval was. Het koningspaar bezoekt donderdag in minder dan zes uur tijd maar liefst vijf gemeenten, die elk zo'n half uur tot veertig minuten de tijd hebben voor een onderdeel van het programma.

NH Nieuws volgt het hele koningsbezoek op de voet. Vanaf 9.45 uur zijn we live op de site, in de app en op onze Facebookpagina.