Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Amstelveen wil We Are Here-pand maandag ontruimen

21 juni 2018, 17.33 uur · Aangepast 21 juni 2018, 17.44 uur · Foto: AT5

AMSTELVEEN Het gebouw in Amstelveen dat begin deze maand door de We Are Here-groep werd gekraakt, wordt in principe aankomende maandag ontruimd. Dat heeft burgemeester Bas Eenhoorn laten weten.

De groep zit sinds een paar weken in Amstelveen. Op 4 juni moesten de leden de gekraakte woningen in de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam verlaten. Een dag later gingen ze naar een leegstaand kantoorpand aan de Groen van Prinsterenlaan in Amstelveen.

Lees ook: We Are Here-groep verlaat Amsterdam en kraakt pand in Amstelveen

Kort na de kraak heeft de eigenaar van het pand aangifte gedaan. Die aangifte was voor het Openbaar Ministerie reden om een brief te schrijven naar de krakersgroep. Daarin werd de groep verzocht om het pand te verlaten. We Are Here kreeg tot woensdagnacht de tijd om het besluit aan te vechten, maar dat is niet gebeurd.

Na de aankondiging van de ontruiming, hebben de krakers alsnog een kort geding ingediend, zegt de gemeente tegen AT5. Dat kort geding dient twee uur voor de geplande ontruiming om 10.00 uur 's ochtends. De rechter bepaalt dan of de ontruiming door mag gaan.