Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

We Are Here-groep verlaat Amsterdam en kraakt pand in Amstelveen

5 juni 2018, 08.40 uur · Aangepast 5 juni 2018, 12.57 uur · Foto: AT5

AMSTERDAM (AT5) De We Are Here-groep heeft vannacht een pand in Amstelveen gekraakt. De groep moest gistermiddag om 12.00 uur de gekraakte woningen in de Rudolf Dieselstraat in Amsterdam verlaten en zat sindsdien zonder onderkomen.

De groep zit nu in een leegstaand kantoorpand aan de Groen van Prinstererlaan in Amstelveen. `We hopen in dit pand tijd te hebben om aan onze asielprocedures te werken en het dialoog aan te gaan met de gemeente`, schrijft We Are Here in een persbericht.

Lees ook: We Are Here-groep probeert pand in Amsterdam te kraken

De ongedocumenteerden van We Are Here hielden dit weekend de gemoederen flink bezig. Zondag probeerde de groep een pand te kraken aan de Hoogte Kadijk achter Artis, maar dat bleek bewoond. Gisteren wilden ze weer een bewoond pand aan de Weesperzijde in.

24-uursopvang
De nieuwe coalitie van GroenLinks, D66, PvdA en SP wil 24-uursopvang bieden vanuit de gemeente. Daarin is ruimte voor 500 asielzoekers. De groep vindt dat geen oplossing, liet ze afgelopen weekend weten. 

Lees ook: Rechter geeft We Are Here tot 1 juni de tijd: "Daarna vertrekken uit kraakpanden"

De eigenaar van het gekraakte kantoorpand in Amstelveen wil het pand slopen en op de plek nieuwe appartementen bouwen. Het gaat om een gebouw van negen verdiepingen met daaronder een parkeergarage van twee lagen. Er komen een kleine driehonderd appartementen.