Noord-Holland

Vliegers en springers brengen laatste groet aan verongelukte parachutiste (19) uit Hilversum

18 juni 2018, 22.50 uur · Aangepast 20 juni 2018, 21.19 uur

NH Nieuws

HILVERSUM - HILVERSUM De vorige week omgekomen parachutiste Fabiënne Lam (19) is vandaag herdacht op vliegveld Hilversum. Meer dan honderd mensen waren aanwezig bij de ceremonie, georganiseerd door Parachutisten Centrum Midden Nederland (PCMN).

"Wij willen dit heel graag", zegt Dennis van der Coelen van PCMN. "Het hoort bij het afscheid nemen. Fabiënne stond midden in onze club. Dit is voor ons ook de afsluiting, zeg maar."

Lees ook: Gewond geraakte parachutiste uit Hilversum overleden

De 19-jarige Fabiënne Lam raakte vorige week zaterdag zwaargewond na een parachutesprong bij vliegveld Teuge bij Apeldoorn. Een dag later overleed ze. Lam was een ervaren springer, met tachtig sprongen op haar naam. De toedracht van het ongeluk is nog onduidelijk.

De aanwezigen zagen hoe de drie vliegtuigen een formatie vormden. Het plan om vanuit een van de vliegtuigen skydivers te laten springen, moest door de wind en de regen worden geschrapt.  

Lees ook: Grote verslagenheid bij Hilversumse parachutisten na dodelijke sprong jonge vrouw

Wel boog het vliegtuig met de parachutisten aan boord boven de luchthaven af, wat een missingmanformatie wordt genoemd en in dit geval het verlies van Lam symboliseert.