Ga naar Content

Grote verslagenheid bij Hilversumse parachutisten na dodelijke sprong jonge vrouw

HILVERSUM Het overlijden van de 19-jarige vrouw komt hard aan bij het Parachutisten Centrum Midden Nederland. De jonge Hilversumse maakte deel uit van de harde kern van de kleine parachutisten-club op vliegveld Hilversum.

De vrouw verongelukte afgelopen zaterdag bij een sprong vanaf vliegveld Teuge bij Apeldoorn en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze zondagavond overleden. De Veiligheidscommissie en de luchtvaartpolitie onderzoeken de oorzaak nog.

Grote klap
Het slachtoffer was een vrolijke meid, een gangmaker en heel betrokken bij de club. Het nieuws van haar overlijden bereikte de clubleden ook op zondagavond. De klap kwam hard aan bij de club.

Er wordt deze week niet gesprongen, maar toch is het clubhuis in de vroege avond gevuld met mensen, die elkaar troosten en steun bieden. "We zijn totaal verslagen en we begrijpen totaal niet hoe dit heeft kunnen gebeuren", vertelt vice-voorzitter Robbert Wethmar aan NH Nieuws.

Lees ook: Gewond geraakte parachutiste uit Hilversum overleden

De vraag hoe het kan gebeuren blijft misschien nog lang onbeantwoord en zal misschien wel nooit helemaal opgehelderd worden. "Verschillende mensen hebben gezien dat haar parachute gewoon goed geopend is geweest. Dat ze op een ander veld geland is dan de bedoeling was, is op zich niet vreemd. En het veld waar ze uiteindelijk geland is, heeft voldoende ruimte. Dus het is volstrekt onduidelijk hoe de landing zo mis heeft kunnen gaan", aldus Wethmar

Foto: NH Nieuws