Ga naar Content

Schagenees (22) meldt zich bij politie voor brand bakkerij

SCHAGEN De aangehouden verdachte voor de brand in de bakkerij aan de Gedempte Oude Gracht in Schagen heeft zichzelf gisteravond aangegeven bij de politie. Het gaat om 22-jarige man uit de gemeente.

Kort nadat politieagenten bij het brandende pand waren aangekomen, werden ze aangesproken door een man die toegaf de brand te hebben gesticht. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.  

Lees ook: Verdachte aangehouden voor brand bakkerij Schagen

De politie laat weten dat de brand rond 21.50 uur uitbrak in een kartoncontainer een steeg naast de bakkerij. Al snel sloeg de brand over op het dakterras van de bakkerij, waarna de brandweer in allerijl een onbekend aantal bewoners van het appartement boven de winkel uit hun woning haalde. 

Omdat de brand snel uitbreidde en er veel rook vrijkwam, besloot de brandweer ook omliggende appartementen te ontruimen. Nadat rond 2.00 uur het sein brandmeester was gegeven, mochten zij weer terug naar hun woning. De brandweer is daarna nog enkele uren beziggeweest met nablussen. 

Lees ook: Grote brand in bakkerij Schagen: woningen in buurt ontruimd

De omvang van de schade is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de vlammen vooral vat hebben gekregen op de achterzijde van het pand, dat volgens mediapartner Schagen FM niet meer in gebruik was als bakkerij. 

De politie doet onderzoek naar de brandstichting en zoekt nog getuigen. Wie iets heeft gezien van de brandstichting of meer informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-9944 of anoniem op 0800-7000. 

Foto: Politie Schagen/Shutterstock