Ga naar Content

Grote brand in bakkerij Schagen: woningen in buurt ontruimd

SCHAGEN In het pand van een bakkerij aan de Gedempte Gracht in Schagen is even voor 22.30 uur een grote brand uitgebroken. Dat bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio aan NH Nieuws.

De brand woedde in het achterste deel van de bakkerij dat al een tijd niet meer in gebruik is. Wel liggen er spullen opgeslagen. Er waren de gehele avond weinig vlammen te zien, maar de rookontwikkeling was fors.

Uit woning gehaald
Boven de bakkerij zitten verschillende appartementen. Een woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat de huizen ontruimd zijn en dat er geen sprake is van gewonden.

In de stad was het tot na middernacht druk in verband met de kermis. Dat maakte de situatie volgens een woordvoerder van de brandweer hectisch. Omstanders werden op afstand gehouden. Mediapartner Schagen FM liet rond 23.30 uur weten aan NH Nieuws dat de brand inmiddels minder lijkt geworden.

Er is rond 00.15 uur wel nog steeds veel rook te zien: de hulpdiensten hebben daarom een NL Alert verzonden en vragen omstanders nadrukkelijk om uit de buurt te blijven, zodat de brandweerlieden hun werk kunnen doen. Vermoedelijk duurt het blussen nog tot in de nacht.