Ga naar Content

Inwoners Middenmeer blij met komst datacenter Google

MIDDENMEER De inwoners van Middenmeer zijn blij met de komst van Google. In het dorp in de Wieringermeerpolder in de gemeente Hollands Kroon heeft de softwaregigant zeventig hectare grond gekocht om een datacenter te bouwen.

De inwoners vinden het mooi dat Middenmeer internationaal op de kaart wordt gezet. Bovendien hopen ze op extra arbeidsplaatsen en zien ze de komst van Google als een ‘boost’ voor het dorp met ruim drieduizend inwoners.

Geweldig
Commercieel directeur Jack Kranenburg van het bedrijventerrein Agriport A7 waar Google de grond heeft gekocht, noemt de komst 'geweldig'. Hij ziet de stap van het Amerikaanse bedrijf als de bevestiging dat dit terrein voor grote datacenterbedrijven een heel goede locatie is en dat de benodigde voorzieningen goed op orde zijn.

Techno-reus Microsoft zit al enkele jaren op hetzelfde bedrijventerrein met twee gebouwen voor data-opslag. En het bedrijf breidt verder uit.

Lees ook: Google is 'onbekende' softwaregigant die wil bouwen op Agriport

Ook fractievoorzitter Sylvia Buczynski van de PvdA in Hollands Kroon is verheugd door de komst van Google. Wel hoopt ze dat het datacenter van Google niet zo 'saai en grijs' wordt als de gebouwen van Microsoft. Ze hoopt dat het gebouw van Google beter in het landschap zal passen. "Goeie architectuur vergt meer dan een groen verfje. Ik hoop dat Google zo vooruitstrevend is dat het bereid is om in het ontwerp wat extra geld te steken." 

Lees ook: Onbekende softwaregigant gaat megadatacentrum bouwen op Agriport

Het bestemmingsplan voor de plek van het datacenter is al in orde. Voor de nieuwbouw op het terrein moet Google vergunningen bij de gemeente aanvragen waartegen omwonenden bezwaar kunnen maken.

Foto: NH Nieuws / Rogier Dankerlui