Ga naar Content

AZ presenteert keeper Rody de Boer: "Ik was snel overtuigd van AZ"

ALKMAAR AZ heeft vrijdagmiddag doelman Rody de Boer (20) gepresenteerd. De keeper die nog een doorlopend contract bij Telstar had, tekende in Alkmaar een verbintenis voor vier jaar. De Boer wordt achter Marco Bizot tweede keeper. De hoogte van de transfersom is niet bekend gemaakt.

"Ik was snel overtuigd van AZ", zegt De Boer kort na zijn presentatie. "Ik ben superblij dat ik hier kan tekenen. Uit de gesprekken kreeg ik een goed gevoel bij de club." Behalve met directeur voetbalzaken Max Huiberts sprak de doelman ook met hoofdtrainer John van den Brom en keeperstrainer Nick van Aart.

Tweede keeper
Huiberts: "Rody is talentvol. We hebben hem veel zien spelen en hij heeft een fantastisch seizoen achter de rug. Voor de toekomst zou hij de opvolger van Marco (Bizot, red.) kunnen worden." De rol van Nick Olij lijkt daarmee uitgespeeld. "We hebben Nick aangegeven dat we een andere tweede keeper zouden halen. Die situatie is duidelijk. Rody zal bij Jong gaan keepen en zit bij het eerste op de bank."

Dat hij van basisspeler bij Telstar nu tweede man in Alkmaar wordt, maakt de Hagenaar niet uit. "Ik ga gewoon mijn best doen en het de trainer zo lastig mogelijk maken. Dan zien we wel hoe het gaat lopen. Ik ga die strijd wel aan. Voor mezelf wil ik zo snel mogelijk spelen, maar AZ heeft ook nog een Jong-team. Dat is voor mij doorslaggevend geweest. Op de training kan ik veel leren en de wedstijden speel ik op hetzelfde niveau." 

Vader Leo achterna
De Boer stond eerder bij ADO Den Haag onder contract, maar kreeg daar geen speeltijd in het eerste. Afgelopen seizoen speelde hij in de Jupiler League bij Telstar vrijwel alle wedstrijden. Met zijn uitstekende spel trok de doelman van Oranje Onder 20 jaar de interesse van diverse clubs uit binnen- en buitenland. De bijna 1.90 meter lange Hagenaar treedt in de voetsporen van zijn vader Leo. Die keepte begin jaren negentig bij de Alkmaarse club, maar wist toentertijd geen basisplaats te veroveren.

Zondag 24 juni staat De Boer voor het eerst op het trainingsveld van AZ.

Lees ook: "Bij Real zou ik het gras nog willen maaien"

Lees ook: Belangstelling voor Telstar-doelman Rody de Boer